2010. november 30., kedd

Rizzsel töltött nyúlcombfilé, karácsonyfa ropogóssal - De jó főzni!

Teában pácolt, vadrizzsel töltött nyúlcombfilé,
karácsonyfa ropogóssal,
mandarinos paprikával,
szezámmaggal


Hozzávalók 2 főre
2 szelet nyúlcombfilé
3 teafilter/evőkanál fekete tea
2 dl víz
2 teáskanál só
3 dgk főtt vadrizs
1 bögre főtt barna rizs
Só, bors
1 tojás
zsemlemorzsa
1 piros kaliforniai paprika
1 mandarin
2 evőkanál pirított szezámmag

Erős fekete teát készítünk 2 dl vízből. Hozzáadjuk a sót és a nyúlcombfiléket. Pár órán át hagyjuk pácolódni a húst. Ezután leitatjuk a felesleges teát a combokról, egy alufóliára helyezzük a filét, ha szükséges kissé bevágjuk pár helyen, hogy nagyobb felületet kapjunk. A főtt barna rizst és a vadrizst összekeverjük, sózzuk és teszünk bele 1 db tojást. Ebből a töltelékből kanalazunk a nyúlcombra. Ezután szorosan feltekerjük. Az alufóliába csomagolt combokat kb 35-40 percig sütjük 190 fokos sütőben.
A maradék rizsbe keverünk mandarinhéjat, 1 evőkanál apróra vágott kaliforniai paprikát, teszünk borsot és annyi zsemlemorzsát, hogy alakítható masszát kapjunk. Lapos „lepénykéket” formázunk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor elkészült, karácsonyfa alakúra vágjuk a rizsropogóst.
A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk. Meglocsoljuk a mandarin levével, ill. ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat kíván hozzá:
De jó főzni!
http://dejofozni.blogspot.com/2010/11/nyulas-recept-ii-rizzsel-toltott.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése