2010. november 29., hétfő

Nyúl lapocka ratatouille-jal és kuszkusszal - Der Chef

A Tetrabbit Kft felhívására készült második receptünk lapockából készült, kis francia és marokkói beütéssel. Lássuk.

Hozzávalók:
60 dkg nyúl lapocka
5 dkg szalonna
40 dkg padlizsán
40 dkg cukkini
2 nagyobb kaliforniai paprika
3 fej hagyma
4 db paradicsom
25 dkg kuszkusz
1 dl fehérbor
só, bors, mustár, rozmaring, örölt chili,

A nyúl lapockáját mustárral és borssal jól bekentük, majd félretettük kicsit pihenni.
Nekiálltunk a ratatouille elkészítésének. Igazából ez nem egy ördögi feladat, majdnem ugyanúgy készül, mint egy rendes magyar lecsó, csak éppen ez a franciák lecsója. :) Kockára vágott szalonnán hagymát pirítottunk, majd az előre összevágott zöldségeket (padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, paradicsom) rádobtuk. Nem volt más dolgunk, csak a rendszeres kevergetés és a fűszerezés. Került bele só, bors, némi őrölt chili, rozmaring és persze egy korty fehér bor is. Miután kellően összepárolódtak a zöldségek, félrehúztuk a tűzről és elkészítettük köretünk másik részét a kuszkuszt.

Kuszkusszal már sokszor találkoztunk, viszont sosem főztünk vele. A kuszkusz Észak-Afrikában nemzeti eledelnek számít, búzadarából készítik, különleges technikával apró gömbökké morzsolják, majd több napig szárítják. Az elkészítése pofon egyszerű. A kuszkuszt másfélszeres forró vízzel leöntjük, sózzuk, megkeverjük és lefedett lábosban 10 percre félretesszük.
Előkaptuk a pihenő lapockákat, majd serpenyőben, kevés olajon jól átsütöttük mindkét oldalról. Amikor szépen megpirult a hús, a félretett ratatouille-ba helyeztük őket és rövid ideig még pároltuk őket.

Tálalását többféleképpen próbáltuk: Nyúl lapocka csak ratatouille-jal, nyúl lapocka ratatouille-jal és kuszkusszal. Nekünk mindkettő tetszett. 

Jó étvágyat kíván hozzá:
Der Chef
http://www.derchef.hu/2010-11/fakultacio-nyul-ratatouille-jal-es-kuszkusszal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése