Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges táplálkozásra, melyet elsősorban felgyorsult életritmusunk, élettempónk indokol. A korszerű, zsírszegény, de ugyanakkor tápláló ételek elkészítése mindenki számára fejtörést okoznak. Kevesen tudják, de a nyúlhús, kedvező étrendi hatásai következtében ideális, és nem utolsósorban igen egészséges, nagy biológiai értékű, könnyen emészthető étkezési alternatívát nyújt. A többi gazdasági állatfajjal összehasonlítva fehérjében gazdag, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Húsában kevesebb a telített és több a táplálkozási szempont hasznos, telítetlen zsírsavak aránya. Emellett kedvező élettani, emésztési és diétás hatásai is vannak.
| Megnevezés | Kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) |
| sertéshús, kövér | 400 | 14,5 | 37 | 0,2 |
| sertéshús, sovány | 150 | 20,3 | 6,8 | 0,4 |
| marhahús, kövér | 280 | 18,1 | 23 | 0,3 |
| borjúhús | 110 | 19,5 | 4,5 | 0,3 |
| Ponty | 150 | 15 | 8,7 | 0,1 |
| liba, kövér | 490 | 16 | 45 | 0,2 |
| Tyúk | 128 | 20 | 5 | 0,4 |
| Csirke | 109 | 21,5 | 2,5 | 0,5 |
| Galamb | 100 | 22,1 | 1 | 0,5 |
| házinyúl | 162 | 22,5 | 8 | 0,4 |
Különböző állatok húsának kalória- és tápanyagtartalma (100g)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése