2010. november 29., hétfő

Aszalt szilvás nyúlhátfilé nyárs, narancsmártással - A'la carte Kulinária


Én nem készítettem hozzá mártást, de nekem a hús egy kicsit nélküle száraznak bizonyult. Mivel narancsos, aszalt szilvás jellege van az ételnek egy narancsos mártást javasolnák hozzá, melyhez a Czifray szakácskönyv adta az ötletet. (Csirke narancsmártásban)

Hozzávalók:
4 szelet nyúlhátfilé kiklopfolva (kb 200-300 gr)
6 db aszalt szilva
1 narancs
1 ek liszt
olaj


Elkészítése:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. A nyúlhátfilét megsózzuk, majd nyársra (fogpiszkáló) húzzuk, úgy, hogy közben 1-1 fél aszalt szilvát helyezünk közzé. lsd a képen.
3. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
4. A húst betoljuk a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük. A tepsibe, vagy tálba tegyünk alá olajat és a tetejét is öntözzük meg.
5. A lisztet kb 1 ek olajon megpirítjuk majd ráöntjük a narancs levét és a reszelt narancshéjat. Pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
6. Ha a hús megsült a mártással tálaljuk. Köretnek rizs, steak burgonya, esetleg valamilyen narancsos saláta passzol hozzá.

Jó étvágyat kíván hozzá:
A'la carte Kulinária
http://alacarte-kulinaria.blogspot.com/2010/02/variaciok-nyul-hatfilere.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése