Hozzávalók
2 egész nyúl
2 fej vöröshagyma
½ édeskömény
½ fokhagyma
kacsa/libazsír
2 babérlevél
5 szem fekete bors
2 szem szegfű
3 szem borókabogyó
2 ek mustármag
1 ek római kömény
1 cs petrezselyem
1 cs snidling
1 cs kakukkfű
4 répa/újrépa
1 zeller
1 csomag shallot
újkrumpli, hozzá:
koriander mag
nigella mag (fekete hagymamag)
cayenne bors
zellerzöld
só
A nyulakat kicsontozom, a combokat és a lapockát félreteszem a gerinccel és a májjal, majd a csontokat kisebb darabokra vágom majd libazsíron alaposan megpirítom, flambírozom a pálinkával.
Hozzáadom az édesköményt, a vöröshagymát, mustármaggal és római köménnyel megpirítom.
Felöntöm hideg vízzel majd kb 40 percig főzöm a többi fűszerrel, és a levet leszűröm és félreteszem.
A nyulakat libazsíron kifehérítem majd félreteszem. Répát, zellert és salottát nagyobb darabokra vágok és lepirítom. Ráöntöm az alaplevet, beleteszem a combokat, a lapockát és kártussal (körbevágott, középen kilyukasztott sütőpapír) letakarva a kakukkfűvel 20 percig párolom.. Hozzáadom a gerincet további 10 percre, majd a tűzről levéve a zöldfűszereket (snidling, petrezselyem, kakukkfű) belekeverve hagyom állni legalább 10 percet.
Köret
Az újburgonyát méretétől függően egyben vagy félbe vágva az alábbi keverékkel kenem be: koriander mag, nigella mag, cayenne bors, libazsír, zellerzöld. Utána alufóliába csomagolva 10-15 percre a parázsra teszem.
Jó étvágyat kíván a Haris Család!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése