2010. július 22., csütörtök

Zöldségekkel párolt nyúlcomb


Hozzávalók

2 egész nyúl

2 fej vöröshagyma

½ édeskömény

½ fokhagyma

kacsa/libazsír

2 babérlevél

5 szem fekete bors

2 szem szegfű

3 szem borókabogyó

2 ek mustármag

1 ek római kömény

1 cs petrezselyem

1 cs snidling

1 cs kakukkfű

4 répa/újrépa

1 zeller

1 csomag shallot

újkrumpli, hozzá:

koriander mag

nigella mag (fekete hagymamag)

cayenne bors

zellerzöld

A nyulakat kicsontozom, a combokat és a lapockát félreteszem a gerinccel és a májjal, majd a csontokat kisebb darabokra vágom majd libazsíron alaposan megpirítom, flambírozom a pálinkával.

Hozzáadom az édesköményt, a vöröshagymát, mustármaggal és római köménnyel megpirítom.

Felöntöm hideg vízzel majd kb 40 percig főzöm a többi fűszerrel, és a levet leszűröm és félreteszem.

A nyulakat libazsíron kifehérítem majd félreteszem. Répát, zellert és salottát nagyobb darabokra vágok és lepirítom. Ráöntöm az alaplevet, beleteszem a combokat, a lapockát és kártussal (körbevágott, középen kilyukasztott sütőpapír) letakarva a kakukkfűvel 20 percig párolom.. Hozzáadom a gerincet további 10 percre, majd a tűzről levéve a zöldfűszereket (snidling, petrezselyem, kakukkfű) belekeverve hagyom állni legalább 10 percet.

Köret

Az újburgonyát méretétől függően egyben vagy félbe vágva az alábbi keverékkel kenem be: koriander mag, nigella mag, cayenne bors, libazsír, zellerzöld. Utána alufóliába csomagolva 10-15 percre a parázsra teszem.


Jó étvágyat kíván a Haris Család!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése