Hozzávalók
2 egész nyúl
30 dkg mangalicazsír
50 dkg hagyma
40 dkg paprika, paradicsom
1 kg rókagomba
6 db rozmaringszár
7 dl rozé bor
1,5 dl pálinka
1 kg krumpli
só, pirospaprika
Az apróra vágott hagymát sárgára pirítom a zsírban. Ezután a szintén apróra vágott paprikával pirítom egy-másfél percig. Ezután lehúzom a tűzről, kicsit hűlni hagyom. Ezután meghintem pirospaprikával, majd rozmaringot teszek bele és egy kevés borsot. A kockára vágott nyúlhúst beleteszem és összekeverem a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltök rá, és főzni kezdem. Néhány perc múlva felöntöm vízzel. Fedő alatt, épp hogy csak rotyogjon. Amikor félig kész, hozzáadom a rozé bort, majd mikor már majdnem kész, beleteszem a rókagombát is és készre főzöm.
Tarhonyával, nokedlivel vagy burgonyával ajánlom.
Jó étvágyat kíván a Mammut Bowling Club!
A pálinkát meg közben megiszom!
VálaszTörlés