2010. július 22., csütörtök

Rozmaringos, rókagombás nyúlpörkölt

Hozzávalók

2 egész nyúl

30 dkg mangalicazsír

50 dkg hagyma

40 dkg paprika, paradicsom

1 kg rókagomba

6 db rozmaringszár

7 dl rozé bor

1,5 dl pálinka

1 kg krumpli

só, pirospaprika

Az apróra vágott hagymát sárgára pirítom a zsírban. Ezután a szintén apróra vágott paprikával pirítom egy-másfél percig. Ezután lehúzom a tűzről, kicsit hűlni hagyom. Ezután meghintem pirospaprikával, majd rozmaringot teszek bele és egy kevés borsot. A kockára vágott nyúlhúst beleteszem és összekeverem a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltök rá, és főzni kezdem. Néhány perc múlva felöntöm vízzel. Fedő alatt, épp hogy csak rotyogjon. Amikor félig kész, hozzáadom a rozé bort, majd mikor már majdnem kész, beleteszem a rókagombát is és készre főzöm.

Tarhonyával, nokedlivel vagy burgonyával ajánlom.
Jó étvágyat kíván a Mammut Bowling Club!




1 megjegyzés: