Hozzávalók
2 nyúl
1 kg bab
2,5 dl olaj
füstölt sonka szalonnás része vagy füstölt szalonna
25 dkg vöröshagyma
1 tubus piros arany
só, bors, flekkenfűszer
A füstölt szalonnát a bográcsba, vagy ha van, egy tárcsán kevés olajon megsütjük. Ha kész kiszedjük és beletesszük a feldarabolt nyúlhúst, amit szintén megpirítunk, de nem főzzük készre. Mikor ezzel megvagyunk kiszedjük egy tálba és a forró zsiradékba berakjuk a közben feldarabolt hagymát és ezt is megpirítjuk. Közben a nyúlhúst flekkenfűszerrel befűszerezzük. Ha kész a hagyma levesszük a tűzről és feltesszük a bográcsot, bele a hagymás zsiradékot és a beáztatott babot, majd felengedjük vízzel, mintha bablevest főznénk. Sóval, borssal fűszerezzük. Mikor már a bab félig kész, hozzáadjuk a húst, és tovább főzzük, amíg a bab megfő és a levét is elfövi.
Végső állaga főzelékszerű lesz és istenien finom.
Jó étvágyat kívánunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése