2010. július 12., hétfő

Babos nyúl, ahogy Villányban főzik

Az Agárdi Cigánymeggy fesztivál főzőversenyén készül étel a Centrál Drinks szakácsainak receptje alapján

Hozzávalók

2 nyúl

1 kg bab

2,5 dl olaj

füstölt sonka szalonnás része vagy füstölt szalonna

25 dkg vöröshagyma

1 tubus piros arany

só, bors, flekkenfűszer


A füstölt szalonnát a bográcsba, vagy ha van, egy tárcsán kevés olajon megsütjük. Ha kész kiszedjük és beletesszük a feldarabolt nyúlhúst, amit szintén megpirítunk, de nem főzzük készre. Mikor ezzel megvagyunk kiszedjük egy tálba és a forró zsiradékba berakjuk a közben feldarabolt hagymát és ezt is megpirítjuk. Közben a nyúlhúst flekkenfűszerrel befűszerezzük. Ha kész a hagyma levesszük a tűzről és feltesszük a bográcsot, bele a hagymás zsiradékot és a beáztatott babot, majd felengedjük vízzel, mintha bablevest főznénk. Sóval, borssal fűszerezzük. Mikor már a bab félig kész, hozzáadjuk a húst, és tovább főzzük, amíg a bab megfő és a levét is elfövi.

Végső állaga főzelékszerű lesz és istenien finom.


Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése