2010. július 21., szerda

Fehérboros nyúlragu zöldségekkel

Az Agárdi Cigánymeggy Fesztiválon a Déryné is részt vett a főzőversenyen. Nézzük, mit főzött nyúlhúsból Ekler Viktor és csapata étterem.

Hozzávalók

3 kg egész nyúl (2 db)

1,5 kg burgonya

30 dkg sárgarépa

30 dkg füstölt szalonna

30 dkg rókagomba

30 dkg zöldbab

5 dkg fokhagyma

20 dkg spárga

10 dkg póréhagyma

60 dkg burgonya

15 dkg mangalica kolbász

fehérbor

mustár

só, bors

A szalonnát kisütjük, amelynek zsírja fogja az alapot képezni. Ezen üvegesre pirítjuk a hagymát majd hozzáadjuk a feldarabolt nyulat és a fehérbort. Fűszerek folyamatos hozzáadásával félig készre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, a mustárt a zöldfűszereket és behabarjuk.

Köretként burgonyagombócot ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a Déryné Café!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése