Az Agárdi Cigánymeggy Fesztiválon a Déryné is részt vett a főzőversenyen. Nézzük, mit főzött nyúlhúsból Ekler Viktor és csapata étterem.
Hozzávalók
3 kg egész nyúl (2 db)
30 dkg sárgarépa
30 dkg füstölt szalonna
30 dkg rókagomba
30 dkg zöldbab
5 dkg fokhagyma
20 dkg spárga
10 dkg póréhagyma
60 dkg burgonya
15 dkg mangalica kolbász
fehérbor
mustár
só, bors
A szalonnát kisütjük, amelynek zsírja fogja az alapot képezni. Ezen üvegesre pirítjuk a hagymát majd hozzáadjuk a feldarabolt nyulat és a fehérbort. Fűszerek folyamatos hozzáadásával félig készre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, a mustárt a zöldfűszereket és behabarjuk.
Köretként burgonyagombócot ajánlunk hozzá.
Jó étvágyat kíván a Déryné Café!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése