2010. július 7., szerda

Az Agárdi Cigánymeggy Fesztivál főzőversenyének győztes étele


Nyuszi ül a fűben azaz
Nyúlhús kakukkfüves pálinkás pácban

A IV. Agárdi Cigánymeggy Fesztivál szakácsversenyének győztes receptje : a Nyuszi ül a fűben - nevet viseli. A kismarosi Patak vendéglő csapata készítette, és meg is nyerte vele a versenyt!

Hozzávalók:
2 egész nyúl
Cigánymeggy pálinka
szegfűgomba
portói bor
vaj

Hozzávalók a körethez:
zeller
alma
burgonya
só, bors

Vedd a kezedbe a nyulat és csontozd ki. A nemesebb részeket bepácoljuk kakukkfüves, borsos, Agárdi Cigánymeggy pálinkás páccal. Egy órát hagyjuk állni ebben a pácban. A maradék pácléből alaplevet főzünk egy kis bors hozzáadásával, és teszünk bele 1 dl portói cherryt is. Felfőzzük legyen még benne hagyma, fokhagyma és leveszöldség is.
Az alaplevet leszűrjük. A bepácolt húst meleg füstben 20 percig pároljuk, füstöljük. A tepsiben elkészítjük a rösztit, amit reszelt újburgonyából, almából és zellerből gyúrunk össze.
A bográcsban forró zsírt hevítünk. A füstölt nyulat átpirítjuk ebben a zsírban 15 perc alatt, kivéve a gerincet, azt nem tesszük bele.
Az előzőleg elkészített alaplevet beízesítjük szegfűgombával és vajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése