Hozzávalók
nyúl
vöröshagyma
füstölt szalonna
fokhagyma
paradicsom
zöld paprika
vörösbor
konyak
rozmaring
mustár
só, bors
A felhevített zsírban kisütöm a felkockázott szalonnát, megpirítom rajta az apróra vágott hagymát, a tűzről félrehúzva meghintem pirospaprikával. Összekeverem, felöntöm kevés vízzel, a tűzre visszatéve hozzáadom a felkockázott, előzőleg sózott, borsozott nyúlhúst. Lepirítom, majd felöntöm vízzel, félpuhára főzöm.
Amikor a hús félig megpuhult, felöntöm a fele borral, hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, így főzöm tovább. Ha a hús már majdnem teljesen megpuhultak, beledobom a felkarikázott paprikát, felöntöm a maradék borral, és a konyakkal, majd készre főzöm.
Nem érdemes krumplival vagy hasonlókkal elrontani, friss kenyérrel, kovászos uborkával, illetve csípős savanyúsággal, mondjuk hegyes, vagy cseresznye paprikával az igazi!
Jó étvágyat kíván a Fejér megyei Rendőr Főkapitányság!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése