2010. július 22., csütörtök

Nyúl kakukkfűvel és fenyőmaggal

Hozzávalók 2 személyre

1 nyúl szétbontva

3 evőkanál olívaolaj

50 gr fenyőmag megpirítva

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

25 gr vaj

4 ág kakukkfű

175 ml 5 puttonyos tokaji aszú

150 ml csirkealaplé

250 gr sárgarépa szeletelve

fél citrom leve

Az olajat egy vastag falú lábosban felmelegítjük. A forró olajhoz adjuk a nyúlcombokat. Aranybarnára sütjük, majd a többi nyúldarabot is hozzáadjuk. Amikor minden darab megsült beletesszük a fenyőmagot, a fokhagymát és 5 percig tovább sütjük. Ügyelünk arra, hogy ne égjen oda, ezután hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüvet is. Amikor a kakukkfű megsült, de még nem színeződött el ráöntjük a bort és a felére redukáljuk. Beleöntjük a csirkealaplét, hozzáadjuk a sárgarépát és a citrom levét. Lefedve 20 percig illetve puhulásig főzzük. Amikor a hús és a sárgarépa megpuhult ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Köretként tálalhatjuk polentával vagy héjában főtt burgonyával.

Jó étvágyat kíván a Sauska Pincészet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése