Hozzávalók 2 személyre
1 nyúl szétbontva
3 evőkanál olívaolaj
50 gr fenyőmag megpirítva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
25 gr vaj
4 ág kakukkfű
175 ml 5 puttonyos tokaji aszú
150 ml csirkealaplé
250 gr sárgarépa szeletelve
fél citrom leve
Az olajat egy vastag falú lábosban felmelegítjük. A forró olajhoz adjuk a nyúlcombokat. Aranybarnára sütjük, majd a többi nyúldarabot is hozzáadjuk. Amikor minden darab megsült beletesszük a fenyőmagot, a fokhagymát és 5 percig tovább sütjük. Ügyelünk arra, hogy ne égjen oda, ezután hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüvet is. Amikor a kakukkfű megsült, de még nem színeződött el ráöntjük a bort és a felére redukáljuk. Beleöntjük a csirkealaplét, hozzáadjuk a sárgarépát és a citrom levét. Lefedve 20 percig illetve puhulásig főzzük. Amikor a hús és a sárgarépa megpuhult ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Köretként tálalhatjuk polentával vagy héjában főtt burgonyával.
Jó étvágyat kíván a Sauska Pincészet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése