Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál fűszerkeverék
0,5 dl olívaolaj
1 dl víz
70 dkg héjában főtt burgonya
3 szál zöldhagyma
4 dkg margarin
1 kiskanál só
A megtisztított nyúlhúst megszórjuk majorannával és fűszerekkel, tepsi tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 180 fokra felmelegített sütőben 35-40 percet pároljuk. Ezután levesszük róla a fóliát, és a forró sütőbe visszatéve 15 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a körethez, sós vízben megfőzzük a burgonyát héjában, meghámozzuk, cikkekre daraboljuk majd a megmosott zöldhagymát 3 centis darabokra vágjuk. Végül a margarint serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az előkészített burgonyát, és magas tűzön rázogatva 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöld hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és további 4 perc alatt készre pirítjuk. Ha elkészült, a forró, ropogósra sült nyúlhússal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése