2010. július 13., kedd

Majorannás nyúlhús zöldhagymás pirított burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

8 db nyúlfilé

2 evőkanál fűszerkeverék

0,5 dl olívaolaj

1 dl víz

70 dkg héjában főtt burgonya

3 szál zöldhagyma

4 dkg margarin

1 kiskanál só


A megtisztított nyúlhúst megszórjuk majorannával és fűszerekkel, tepsi tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 180 fokra felmelegített sütőben 35-40 percet pároljuk. Ezután levesszük róla a fóliát, és a forró sütőbe visszatéve 15 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a körethez, sós vízben megfőzzük a burgonyát héjában, meghámozzuk, cikkekre daraboljuk majd a megmosott zöldhagymát 3 centis darabokra vágjuk. Végül a margarint serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az előkészített burgonyát, és magas tűzön rázogatva 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöld hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és további 4 perc alatt készre pirítjuk. Ha elkészült, a forró, ropogósra sült nyúlhússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése