Nyúlragu:
1 nyúlcomb
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
5 dkg laskagomba
5 dkg karalábé
1 dl fehérbor
só
fehér bors
babérlevél
Alapléhez:
10 dkg nyúlcsont
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
só
Nyúlkorona
1 nyúlgerinc
1 szál friss tárkony
1 dl olaj
2 cl pálinka
só
Nyúlcsülök:
1 nyúlcomb
3 dkg füstölt szalonna
3 levél tárkony
olaj
só
pálinka
Köret:
1 db egész karalábé
1-2 db sárgarépa
3 db újburgonya
5-6 levél csalán
1 dkg fenyőmag
3 dkg vaj
A raguhoz a nyulat kisebb darabokra aprítjuk, és finomra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel kevés húslevesben (az alaplében) puhára pároljuk. Teljes puhulás előtt az előkészített laskagombát hozzáadjuk, és mindkettő puhulásáig a fehérbor hozzáadásával egybefőzzük.
Ha többféleképpen szeretnénk a nyulat elkészíteni, akkor a combokat és a gerincet tárkonyos pálinkás pácban kicsit állni hagyjuk, majd szalonnát pirítunk és a páclében pirosra sütjük.
Köretként vajon megpirítjuk a fenyőmagot, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit megpároljuk őket.
Jó étvágyat kíván a Hotel Azúr Siófok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése