2010. július 23., péntek

Tárkonyos nyúlvacsora

Nyúlragu:

1 nyúlcomb

1 fej vöröshagyma

5 dkg vaj

5 dkg laskagomba

5 dkg karalábé

1 dl fehérbor

fehér bors

babérlevél



Alapléhez:

10 dkg nyúlcsont

5 dkg vaj

1 dl fehérbor



Nyúlkorona

1 nyúlgerinc

1 szál friss tárkony

1 dl olaj

2 cl pálinka



Nyúlcsülök:

1 nyúlcomb

3 dkg füstölt szalonna

3 levél tárkony

olaj

pálinka



Köret:

1 db egész karalábé

1-2 db sárgarépa

3 db újburgonya

5-6 levél csalán

1 dkg fenyőmag

3 dkg vaj


A raguhoz a nyulat kisebb darabokra aprítjuk, és finomra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel kevés húslevesben (az alaplében) puhára pároljuk. Teljes puhulás előtt az előkészített laskagombát hozzáadjuk, és mindkettő puhulásáig a fehérbor hozzáadásával egybefőzzük.


Ha többféleképpen szeretnénk a nyulat elkészíteni, akkor a combokat és a gerincet tárkonyos pálinkás pácban kicsit állni hagyjuk, majd szalonnát pirítunk és a páclében pirosra sütjük.

Köretként vajon megpirítjuk a fenyőmagot, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit megpároljuk őket.


Jó étvágyat kíván a Hotel Azúr Siófok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése