2010. július 21., szerda

Vörösboros nyúl pálinkás meggyel


Az Agárdi Cigánymeggy Fesztiválon a Búsuló Juhász Étterem is részt vett a főzőversenyen. Nézzük, mit főzött nyúlhúsból a neves étterem.

Hozzávalók


2 egész nyúl

cabernet franc bor

dijoni mustár

paradicsommag olaj

tasmán és jáva bors (de ha nem tudjuk beszerezni, akkor többszínű borsot használjunk)

muscovado (nád) cukor

burgonya

vaj

mandula

mogyoró

pisztácia (lehetőleg iráni)

pálinkában áztatott meggy

A nyulat nyárson sütjük készre ezalatt a burgonyát a magokkal együtt vajon serpenyőben megpirítjuk. Kis idő elteltével hozzáadjuk a bort és a mustárt. Amikor a burgonya már majdnem készen van, akkor adjuk hozzá a pálinkás meggyet és a jáva borsot, hogy ne vesszen el az íze.


Jó étvágyat kíván a Búsuló Juhász Étterem!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése