Hozzávalók
2 egész nyúl
húsos szalonna
fokhagyma
burgonya
paradicsom
tök
fehérbor
cigánymeggy pálinka
olívaolaj
snidling
só, bors
Az egész nyulakat húsos fehérboros fokhagymás pácban állni hagyjuk, sóval borssal ízesítjük. Ezt szalonnába göngyöljük és fóliába csavarjuk majd szabad tűz felett nyársra húzzuk.
1,5 óra sütés után levesszük az alufóliát, fokhagymás, olívaolajos cigánymeggy pálinkás páccal kenegtjük és erős parázs fölött pirosra sütjük
Mindeközben a parázsba alufóliában csavart burgonyát sütöttünk, amit 4 darabba vágunk és a fóliába snidlinges fokhagymás olajat teszünk.
Miután a nyúlhús elkészült wok edényt teszünk a parázsra és ebbe forró olíva olajon kb 5 percig főzzük a zsenge reszelt tököt, majd amikor összeesett, csíkokra vágott paradicsomot teszünk hozzá, finomra vágott fokhagymával és kaporral együtt és ezt még 5 percig főzzük.
Jó étvágyat kíván a Bortársaság!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése