2010. július 22., csütörtök

Nyúlvadas


Hozzávalók

1 db egész nyúl (kb. 1,5 kg) belsőségekkel együtt

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 fej hagyma

1-2 babérlevél

8-10 szem fekete bors

1 pohár tejföl

2-3 evőkanál liszt

mustár

ecet vagy citromlé

A megtisztított nyulat feldaraboljuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gyökeret, a hagymát és a sót. Feltesszük főni. Amikor felforr, a habját leszedjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a fekete borsot. Lassú tűzön 1-1,5 óra alatt megfő.

A húslét leszűrjük, kb. 2 dl-t félreteszünk belőle. A húst kicsontozzuk, a sárgarépát és a gyökeret villával szétnyomkodjuk. A levet újra felforraljuk, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, mustárral, ecettel ízesítjük. A félretett léhez hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, simára keverjük, és hozzáadjuk a húsléhez. Az egészet összeforraljuk. Ha túl híg lenne, akkor még egy kevés liszttel sűríthetjük. Tetszés szerinti tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a Szalay Dakar Team!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése