Hozzávalók
1 db egész nyúl (kb. 1,5 kg) belsőségekkel együtt
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej hagyma
1-2 babérlevél
8-10 szem fekete bors
só
1 pohár tejföl
2-3 evőkanál liszt
mustár
ecet vagy citromlé
A megtisztított nyulat feldaraboljuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gyökeret, a hagymát és a sót. Feltesszük főni. Amikor felforr, a habját leszedjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a fekete borsot. Lassú tűzön 1-1,5 óra alatt megfő.
A húslét leszűrjük, kb. 2 dl-t félreteszünk belőle. A húst kicsontozzuk, a sárgarépát és a gyökeret villával szétnyomkodjuk. A levet újra felforraljuk, hozzáadjuk a húst és a zöldségeket, mustárral, ecettel ízesítjük. A félretett léhez hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, simára keverjük, és hozzáadjuk a húsléhez. Az egészet összeforraljuk. Ha túl híg lenne, akkor még egy kevés liszttel sűríthetjük. Tetszés szerinti tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a Szalay Dakar Team!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése