Hozzávalók
2 db tisztított nyúl,
bacon szalonna,
só,
bors,
friss rozmaring,
kakukkfű,
fokhagyma,
olíva olaj
a körethez új burgonya és petrezselyem
A nyulakat a tisztítás után feldarabolom, enyhén besózom, fél órát állni hagyom.
A tepsibe kevés olíva olajat öntök, a nyúl darabokat belehelyezem. Borssal, (nagyon) kevés kakukkfűvel, három gerezd zúzott fokhagymával és friss rozmaring ág darabokkal fűszerezem. A fűszerezett húsokat vékonyra szelt bacon szalonna csíkokkal borítom. A tepsit ezt követően alufóliával lefedem.
Megközelítőleg 60-70 percig sütöm fólia alatt, majd azt levéve még 15 percig.
Köretként petrezselymes új burgonyát kínálunk hozzá, melynél a petrezselyemhez szintén keverünk egy kevés kakukkfüvet.
Jó étvágyat kíván a Székesfehérvári Tűzoltóság!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése