2012. április 6., péntek

Tejben sült nyúlcombok - Gabányi Szandra pályázata

Nálam ez a könnyen, gyorsan egyszerűen elkészíthető étel készült a felhívásra. Ajánlom Mindenkinek akár ebédre, akár vacsorára, mert tényleg egyszerű és előre is elkészíthető fogás!

Hozzávalók (2-3 főre):
3 db nyúlcomb
250 ml tej
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt szerecsendió
3 szál friss rozmaring
barna rizs

víz

Elkészítés:
A nyúlcombokat 2-3 evőkanálnyi olívaolajon a megtisztított és félbevágott fokhagyma gerezdekkel együtt süssük világos barnára. (nem teljesen, csak épp annyira, hogy a sütőben könnyebben megsüljön)
Tegyük az elősütött combokat egy beáztatott Pataki kerámiatálba, tegyük rá a friss rozmaringágakat.
Egy tálba mérjük ki a tejet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval és keverjük el. Öntsük a combokra, majd tegyük be a sütőbe, és 180 ˙C-on kb fél óra alatt süssük készre.
Barna rizzsel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése