2012. április 6., péntek

Nyúlhúsos saláta brokkolis gofrival - Pécsi Magdolna receptje

Hozzávalók:
Saláta:
1/2 kg nyúlhús
1/4 l víz
1 fej hagyma
10 dkg brokkoli
2-3 paradicsom
1 kígyóuborka
zöld hagyma
jégsaláta vagy más salátalevél (itt madársaláta)

Öntet:
3 evőkanál nyersen sajtolt olaj
2 evőkanál mustár
fél citrom leve
½ teáskanál só
1 evőkanál cukor
4 dl tejföl
bors

Elkészítés:
A tálat beáztatom. A nyúlhúst sóval bedörzsölöm, egy megtisztított, négy felé vágott hagymával, lefedett pataki tálban 180 fokon egy órán keresztül párolom (vadnyulat 1 ½ órán keresztül). A húst kiveszem, hűlni hagyom, lecsontozom, vékony csíkokra vágom. Közben a hús helyére, a Pataki tálba rakok 40 dkg brokkolit ( 10 dkg a salátához, 40 dkg a gofrihoz), és elkészítem az öntetet. Mély üvegtálba kanalazom az olajat a mustárt és a citromot, sót, cukrot, és habverővel keményre keverem, majd hozzáadom a tejfölt. Az uborkát a paradicsomot, sz újhagymát kockára vágom, és a párolt brokkolit apró rózsákra szedem. A zöldségeket a hússal és az öntettel összekeverem. Az edényt letakarom, a salátát állni hagyom. A vékony levelű salátát tálalás előtt keverjük bele.

(A salátához kivételesen vadnyulat pároltam, de minkét fajta nyúlból ugyanúgy készíthető. Ajánlom, hogy a vadnyulat sütés előtt egy fazék vízben forraljuk, és mossuk meg. Pároláshoz tegyünk a Pataki tálba egy-két babérlevelet is.)
Brokkolis gofrit tálalás előtt, frissen sütöm

Hozzávalók:
30-40 dkg (Pataki tálban párolt brokkoli)
2 tojás
20 dkg liszt
2 dl tej
3 evőkanál olaj

½ kávéskanál sütőpor

Elkészítés:
Sűrű palacsintatésztát keverek a hozzávalókból, és hozzáadom a villával összetört brokkolit. A szokásos módon, gofrisütővel megsütöm a tésztát

A gofrira a vendég egy-egy kanál nyúlhúsos salátát helyezhet. A tányérokat salátalevelekkel, citromkarikával, paradicsommal díszítem.

Könnyű, kellemes étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése