2012. április 6., péntek

Sólet római tálban

Farkas József receptje a Pataki versenyre

Sólet római tálban

Hozzávalók:
4 db füstölt hátsó nyúlcomb
3 db nyúlmáj
50 dkg fehérbab
25 dkg árpagyöngy
6 db tojás
1 szál füstölt kolbász
20 dkg füstölt húsos szalonna
2 fej hagyma
Libazsír

Ételízesítő
Pirospaprika
Bors
Babérlevél

Elkészítés:
A füstölt nyúlcombot, az árpagyöngyöt és a babot előző nap külön-külön edényben vízbe áztatjuk. A hagymát kockára vágjuk és megdinszteljük a libazsíron. Pirospaprikával és feketeborssal ízesítjük, beletesszük a babérlevelet is. A szalonnát 1 cm kockára, a nyúlmájat darabokra vágjuk. A sütő tál alját megterítjük a hagymával, szalonnával, májjal. Ráteszünk egy réteg babot, és árpagyöngyöt, majd ráhelyezzük a füstölt nyúlcombokat, megszórjuk füstölt karikára vágott kolbásszal, és a maradék sült hagymával, szalonnával beterítjük. Rátesszük a babot, és a maradék árpagyöngyöt. Felöntjük kb 7 dl alaplével. Beletesszük a megmosott tojásokat, és kb 180 fokos sütőben 3-4 órát sütjük. Időnként megnézzük, és ha kell, az elfőtt levet pótoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése