2012. április 6., péntek

Sült nyúlcomb mézes lilahagymával


Farkas József receptje Pataki receptversenyünkre

Hozzávalók:
6 db nyúlcomb
8 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dl vörösbor
5 dkg kristálycukor
1 dl olaj
1,5 dl méz
2-3 szál friss kakukkfű

bors

Elkészítés:
A nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, serpenyőben körbe kérget pirítunk rá, majd 160-170°C-os előmelegített sütőben készre sütjük.
A kristálycukrot kevés olajon karamellizáljuk. Nyolc fej lilahagymát felszeletelünk, és a cukron lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és fokhagymával, valamint friss kakukkfű levéllel fűszerezzük. Felöntjük vörösborral, és az egészet a hagyma pépesedéséig főzzük. Ekkor meglocsoljuk mézzel, átforgatjuk, áthevítjük, és a sült nyúlgerincet ezzel a lilahagyma dzsemmel, rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése