2011. június 20., hétfő

Medvehagyma krémleves marinált eperraguval és nyúlcomb chips-szel

Íme a Dining Guide és a Tetrabbit Kft. közös receptversenyének májusi győztese profi kategóriában:

Hozzávalók (4 személyre):
1 Köteg medvehagyma
2 db nyúlcomb
1/2 l tejszín
20 dkg eper
1 kis fej lilahagyma
1 tk ecet
egy csipet só
cukor

Elkészítés:
A nyúlcombot kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk és vákuumban vajjal 65 °C–on 55 percig készítjük.

A leves: A medvehagymát blansírozzuk, leszűrjük (a levet megtartjuk), jeges vízben lehűtjük. Thermomixbe tesszük , hozzáadjuk a levét és sóval fehér borssal ízesítjük. Turmixoljuk.
Eperragu: Érdemes egy órával előbb elkészíteni! Sóval, cukorral, egy kevés borecettel, apró kockára vágott lilahagymával marináló levet készítünk, melybe belehelyezzük az egyforma kockára vágott eperszemeket.

Tálalás: A levest melegítjük, a nyúlcombból vékony szeleteket vágunk, majd forrósított chips sütőben megsütjük és a levesbe helyezzük. Tálaláskor ráhalmozzuk a lecsepegtetett marinált eperragut.


Gratulálunk Meskó Norbertnek az ízletes fogáshoz!
Az eredeti recept itt megtekinthető.
A verseny további részletei: http://www.diningguide.hu/recept/nyul/palyazat/etterem-informacio-5830

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése