2011. június 8., szerda

Gyors ebéd


A nyúlhússal való kísérletezéseimben a gyakran terítékre kerülő, klasszikusnak számító ételeink újrajátszására próbálok törekedni, hogy lássam mennyire alkalmas a mindennapi konyhában a húsok kiváltására ez a rendkívül egészséges hús. Figyelem, hogyan működik a nyúlhús a vadasban, a paprikásban, mennyire jól alkalmazkodik a ragukhoz. Ma a nyúlmájat teszteltem. Jelentem alássan tökéletes resztelt máj készíthető belőle.


Hozzávalók:
50 dkg nyúlmáj
1 fej vöröshagyma
2 kk pirospaprika
2 bő ek olíva olaj
1 bő tk majoránna

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom és az olajon megdinsztelem. Amíg üvegesedik, addig a májat megtisztítom és hosszú csíkokra metélem, majd a hagymára dobom, majorannával fűszerezem, majd mikor már minden oldalát megkapattam, akkor lehúzom a tűzről és pirospaprikával is megízesítem. Gyorsan átforgatom, majd köményes főtt krumplival tálalom, s csak ekkor sózom.

Nagyon finom, laktató ebéd. Vashiányosoknak különösen ajánlott.

Készítette: Mirelle
Az eredeti recept itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése