2011. június 3., péntek

Aszalt szilvás nyúl májkrém


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
2 ek kacsazsír,
350 g nyúlmáj,
100 g puha aszalt szilva,
4 ek száraz fehérbor,
provanci fűszerkeverék,
5 szem szecsuáni bors (vagy színes bors),
150 ml teljes tejszín (tejallergiások 150 ml yoja szója főzőkrémmel készíthetik)
+ kacsazsír és chili pehely

Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel és dinszteljük meg a kacsazsíron.
Erre szedjük rá a megmosott májat és a szilvát is.
Fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg minden vér kifő belőle.
Amikor már jó, adjuk hozzá a bort, és forraljuk ki.
Legvégül öntsük hozzá a tejszínt, de ezzel már épphogy csak főzzük 1 percet.
Turmixoljuk le nagyon krémesre.
Tegyük tálkába, és öntsünk rá olvasztott kacsazsírt, majd szórjuk meg chili pehellyel.
Aki szereti a csípős ízeket, az keverjen chili pelyhet a májba is.

Készítette: Rita Konyhája
Az eredeti recept itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése