2010. július 23., péntek

Tepsi Füles


Hozzávalók

2 db tisztított nyúl,

bacon szalonna,

só,

bors,

friss rozmaring,

kakukkfű,

fokhagyma,

olíva olaj

a körethez új burgonya és petrezselyem


A nyulakat a tisztítás után feldarabolom, enyhén besózom, fél órát állni hagyom.

A tepsibe kevés olíva olajat öntök, a nyúl darabokat belehelyezem. Borssal, (nagyon) kevés kakukkfűvel, három gerezd zúzott fokhagymával és friss rozmaring ág darabokkal fűszerezem. A fűszerezett húsokat vékonyra szelt bacon szalonna csíkokkal borítom. A tepsit ezt követően alufóliával lefedem.

Megközelítőleg 60-70 percig sütöm fólia alatt, majd azt levéve még 15 percig.

Köretként petrezselymes új burgonyát kínálunk hozzá, melynél a petrezselyemhez szintén keverünk egy kevés kakukkfüvet.


Jó étvágyat kíván a Székesfehérvári Tűzoltóság!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése