2010. július 21., szerda

Provence-i nyúl fehérborral

Hozzávalók
1 egész nyúl (esetünkben 1,4 kg)

2 zellerszár
10 db koktélparadicsom
1 palack fehérbor
5 salotta hagyma
2 fej fokhagyma
1 csokor rozmaring
2 púpos ek liszt
1 csokor újhagyma
80 dkg sütnivaló burgonya

A nyulat megmosom, leszárítom és szétdarabolom (egyben is hagyható, de úgy nem lehet jól körbepirítani). Sózom és frissen őrölt borssal megszórom. A salotta hagymákat megpucolom és negyedbe vágom, a fokhagymát is megpucolom. Kevés olajon a nyúl darabjait körbepirítom, ez szó szerint értendő! Ha ez megvan, átpakolom a nyulat egy tepsibe és a serpenyőben maradt olívaolajra dobom a hagymát és a fokhagymákat. Átforgatom, majd rászórom a lisztet, 1 percig pirítom és felöntöm a borral. Beledobom a rozmaringot is és 2-3 percig rotyogtatom, majd a húsra öntöm. A tepsit alufóliával lefedem és 200 fokon 1,5 órát párolom. Ennyi idő alatt a nyúl omlósan puha lesz. Ekkor leveszem az alufóliát, beleteszem a zellerszárat, a koktélparadicsomot és az újhagymát és még 45 percig sütögetem.
A burgonyát megpucolom, lereszelem, megfűszerezem és köretként tócsnit készítek.

Jó étvágyat kíván a Heimann Család!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése