2010. július 22., csütörtök

Rabbit á la Carlo..... vagyis „fuss el pörkölt”



Hozzávalók

nyúl

vöröshagyma

füstölt szalonna

fokhagyma

paradicsom

zöld paprika

vörösbor

konyak

rozmaring

mustár

só, bors

A felhevített zsírban kisütöm a felkockázott szalonnát, megpirítom rajta az apróra vágott hagymát, a tűzről félrehúzva meghintem pirospaprikával. Összekeverem, felöntöm kevés vízzel, a tűzre visszatéve hozzáadom a felkockázott, előzőleg sózott, borsozott nyúlhúst. Lepirítom, majd felöntöm vízzel, félpuhára főzöm.

Amikor a hús félig megpuhult, felöntöm a fele borral, hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, így főzöm tovább. Ha a hús már majdnem teljesen megpuhultak, beledobom a felkarikázott paprikát, felöntöm a maradék borral, és a konyakkal, majd készre főzöm.

Nem érdemes krumplival vagy hasonlókkal elrontani, friss kenyérrel, kovászos uborkával, illetve csípős savanyúsággal, mondjuk hegyes, vagy cseresznye paprikával az igazi!

Jó étvágyat kíván a Fejér megyei Rendőr Főkapitányság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése