2010. július 22., csütörtök

Nyárson sült nyúl tökös paradicsom raguval és hamuban sült burgonyával

Hozzávalók

2 egész nyúl

húsos szalonna

fokhagyma

burgonya

paradicsom

tök

fehérbor

cigánymeggy pálinka

olívaolaj

snidling

só, bors

Az egész nyulakat húsos fehérboros fokhagymás pácban állni hagyjuk, sóval borssal ízesítjük. Ezt szalonnába göngyöljük és fóliába csavarjuk majd szabad tűz felett nyársra húzzuk.

1,5 óra sütés után levesszük az alufóliát, fokhagymás, olívaolajos cigánymeggy pálinkás páccal kenegtjük és erős parázs fölött pirosra sütjük

Mindeközben a parázsba alufóliában csavart burgonyát sütöttünk, amit 4 darabba vágunk és a fóliába snidlinges fokhagymás olajat teszünk.

Miután a nyúlhús elkészült wok edényt teszünk a parázsra és ebbe forró olíva olajon kb 5 percig főzzük a zsenge reszelt tököt, majd amikor összeesett, csíkokra vágott paradicsomot teszünk hozzá, finomra vágott fokhagymával és kaporral együtt és ezt még 5 percig főzzük.


Jó étvágyat kíván a Bortársaság!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése