2011. március 28., hétfő

Vágott nyúlhús krém, almás répasalátával és házi kenyérrel - Max konyhája



Hozzávalók a vágott nyúlkrémhez: 1 csontos nyúlgerinc, 1 egész nyúl comb, 2 db főtt tojás, 2 dl tejszín, 1 ek dijoni mustár, 1 ek angol mustár, 2 ek dióolaj, 2 tk provanszi fűszerkeverék, citromos só, bors

Hozzávalók az almás répa salátához: 1 közepes, kemény alma, 3-4 sárgarépa, 1 narancs, 1 tojássárgája, 2-3 ek joghurt, mustár, só, bors, olaj

A nyúlhúst mossuk meg, majd egy párolóbetétes edényben pároljuk puhára. A húst előtte ne ízesítsük, majd csak a krém készítése közben.
TIPP: Érdemes megkóstolni a párolás végén a natúr nyúlhús ízét, nagyon zamatos, önmagában ízes.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fejtsük le a húst a csontokról. Egy késes aprító segítségével daráljuk /vágjuk/ össze. Tegyünk ugyanígy a tojással is. Keverjük össze, fűszerezzük, sózzuk, ízesítsük és adjunk hozzá (dió) olajt.
Egy edényben melegítsünk kevés olajt, adjuk hozzá a tejszínt és a mustárokat. Forraljuk össze majd adjuk hozzá a tojásos vágott húst. Gyenge tűzön, kevergetve főzzük össze. Egy kerámia edénybe tegyük kihűlni, és hagyjuk, hogy az ízek érjenek össze.
A salátához készítsünk egy tojás sárgájából és olajból majonézt, ezt ízesítsük a narancs levével, egy kis mustárral, sóval és borssal. Adjuk hozzá a joghurtot, ezzel könnyítjük. Az almát és a répát hámozzuk meg, és gyaluljuk vékony csíkokra. Azonnal keverjük bele a majonézbe, így az alma nem barnul meg.

A krémet tálalhatjuk magában is, de ezzel a salátával együtt nagyon finom. Jól illik hozzá a frissen sült fehér kenyér, vagy egy diós-rozsos félbarna kenyér.

A receptet Max Konyháján is olvashatjuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése