2011. március 31., csütörtök

Bacon kalodában sült pórés nyúlpástétom – Gabojsza receptje


Hozzávalók: fél kg nyúlhús, kicsontozva, fél kg nyúl máj, szeletelt füstölt bacon, 1 szál póréhagyma, 1 szál friss kakukkfű, tengeri só, frissen őrölt bors

A páchoz: fél dl száraz fehérbor, 1 ek konyak, 1-2 fej salotta hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 bouquet garni (friss fűszernövényekből összeállított ízesítő csokor, petrezselyemzöld, kakukkfű, babérlevél és turbolya, amit a póréhagyma zöld héjába csomagolok és zsineggel összekötök)

A nyúlhúst csíkokra vágom, és bepácolom. Adok hozzá egy-két kanál jóféle olívaolajat, kakukkfüvet, aprított turbolyát és salottát, egy babérlevelet, frissen őrölt borsot, egy evőkanálnyi konyakot és 4 evőkanál fehérbort. Összekeverem, lefedem, és másnapig hagyom a hűtőben pihenni.
A nyúlhúst kiveszem a pácból, és lecsepegtetem, papírtörlővel leitatom, majd a felét belehelyezem a baconnal kibélelt terrine formába. Ráteszem a nyúl máját, a póréhagymát, majd a maradék nyúlhúst, ráhajtom a bacon szeletek kilógó részeit, és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre. Sütés után kiveszem a formából, és hidegen, előételnek tálalom.

Gabojsza receptjeit a blogján is megtekinthetik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése