2011. március 31., csütörtök

Csipkehájban sült turbolyás nyúlpástétom – Gabojsza receptje

Hozzávalók: fél kg nyúlhús, kicsontozva, 1 nyúl mája, egynegyed konyhakész csipkeháj (sertésháló, receháj), 1 szál friss kakukkfű , 1 babérlevél , tengeri só, frissen őrölt bors

A páchoz: fél dl száraz fehérbor, 1 ek konyak, 1-2 fej salotta hagyma, 1 gerezd fokhagyma , 1 bouquet garni

Bouquet garni: Friss fűszernövényekből összeállított ízesítő csokor, petrezselyemzöld, kakukkfű, babérlevél és turbolya, amit a póréhagyma zöld héjába csomagolok és zsineggel összekötök.

A nyúlhúst csíkokra vágom, és bepácolom. Adok hozzá egy-két kanál jóféle olívaolajat, kakukkfüvet, aprított turbolyát és salottát, egy babérlevelet, frissen őrölt borsot, egy evőkanálnyi konyakot és 4 evőkanál fehérbort. Összekeverem, lefedem, és másnapig hagyom a hűtőben pihenni. A nyúlhúst kiveszem a pácból és lecsepegtetem, papírtörlővel leitatom, majd a felét belehelyezem a csipkehájjal kibélelt sütőformába, ráteszem a nyúl máját, majd a maradék nyúlhúst, ráhajtom a csipkeháj kilógó részeit, megfordítom, hogy a hajtás alulra kerüljön és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Sütés után kiveszem a formából, és hidegen előételnek tálalom.

Gabojsza receptjeit a blogján is megtekintheti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése