2011. március 30., szerda

Céklával és paszternákpürével tálalt nyúlpástétom, medvehagymával - Ami receptje


Hozzávalók a nyúlpástétomhoz:
50 dkg nyúlmáj, 25 dkg nyúlhús, 1,5 dl tejszín, 1 db tojás, 1 tk só, bors, 1/2 gerezd fokhagyma, 1 db lila hagyma, 0,5 liter tej, medvehagyma

Előkészület: a májat megmossuk, megtisztítjuk és egy éjszakára tejbe áztatjuk.

Elkészítés:
A húst apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és felszeleteljük. A májból kiveszünk 2-3 darabot és medvehagymába tekerjük, félretesszük. Ezután a húst, a májat, a lila hagymát, a fokhagymát, a tejszínt, a tojást és a sót egy edénybe tesszük, és pürésítjük. Ízlés szerint borsozzuk. A tálat kivajazzuk, és kibéleljük sütőpapírral. A májas keverék felét beleöntjük, majd beletesszük a medvehagymába csomagolt májat, végül ráöntjük a maradék keveréket.
Alufóliával lefedjük a tálat, majd vízfürdőben 160 fokon 1,5 órán keresztül sütjük.

Hozzávalók a mézes céklához: 1 db sült cékla, 2 evőkanál méz, csipet só

A céklát kockára vágjuk. Egy serpenyőben mézet karamellizálunk, rátesszük a céklát és együtt sütjük két-három percig. Ízlés szerint sózzuk.

Hozzávalók a paszternákpüréhez: 1 db paszternák, 2 dl tej, só

A paszeternákot megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a tejben megfőzzük. Amikor megfőtt, pürésítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint sózzuk.

Ami receptjeit a blogján is olvashatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése