2010. december 14., kedd

Teljes értékű ínyenc...


Finomat, egészségesen, változatosan. Ezek a jelszavak és gondolatok fémjelzik Hadarik Rita munkáját és blogját, mely elnyerte a 2010-es évben az Év honlapja cím különdíját életmód és sport témában.
Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk Nektek Rita konyháját!
Rita igyekszik népszerűsíteni és mindnyájunknak bemutatni az egészséges és tudatos táplálkozás fontosságát. És teszi mindezt nagy sikerrel, hiszen napjainkban az övé az ország egyik legolvasottabb gasztro oldala.
Annak ellenére, hogy a legfontosabb az egészség, itt mégsem a szokásos fűrészpor ízű, felismerhetetlen külsejű fogások receptjeit találjuk. Rita célja, hogy ínycsiklandó, mindenki számára ízletes ételeket készítsen finomított hozzávalók nélkül, funkcionális alapanyagokból.
Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Rita konyhája is indult nemrégiben indított bloggerversenyünkön és káprázatosan finom nyulas fogásokat készített a számunkra.
Rita először körülbelül egy éve próbálkozott a nyúlhússal, egy vadas nyúl ragu kapcsán. Mint mondta azért választotta a nyulat, mert mindig keresi az újdonságokat, az izgalmas ízeket. Ezúttal sem döntött rosszul, hiszen azóta számos újabb ötlet öltött alakot ínycsiklandó étkek formájában. Nemrégiben pedig kapva kapott az alkalmon, és megosztotta ötleteit a Gasztrabbit közönségével is.

És hogy hogyan kapcsolódik a nyúl a Rita konyhája által közvetített értékekhez. Pofon egyszerű. Mint Rita is elmondta 3 okból tudja ajánlani olvasóinak a nyúlhúst. Az első, és egyben legfontosabb érv, hogy finom és rendkívül sokoldalúan elkészíthető. A második, hogy annak ellenére, hogy az elkészült hús mindig szaftos és ízletes, mégsem zsíros, így valóban egészséges megoldást jelent a mindennapok során. A harmadik ok pedig napjaink háziasszonyai számára egyáltalán nem mellékes, hiszen a nyúl rendkívül gyorsan elkészíthető.

Összegzés képen tehát elmondható, hogy Rita konyhája szerint is valódi büntetlen élvezetet nyújt számunkra a nyúlhús! Hisz kinek van kedve állandóan a kalóriákat számolgatni ;)

És egy tipp a jövőre nézve: Rita újabb nyulas recepteken töri a fejét, így ha karácsony közeledtével valami igazán különlegesre vágytok javasoljuk, hogy kövessétek a Rita konyháját!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése