2010. december 1., szerda

Marinált nyúlgerinc, sárgarépa variációval - Igényes szakács


Hozzávalók: 4 személyre

24 dkg házi nyúl filé

Páclé:
1 dl sárgarépa alaplé vagy könnyű szárnyas erőleves (nálunk most nyúl csontból készült egy alaplé, amit sárgarépával főztünk be)
1 dl Verjus vagy fehér balzsam ecet
2 dl Olíva olaj
1 E.k Díjóni mustár
2 szál kakukkfű
4-5 szál koriander

Sárgarépa püré: Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
fél rúd vanília
vaj


Sárgarépa zselé Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
1 narancs
gyömbér
zselatin

Vajban glazírozott sárgarépa Hozzávalók:
4 db zsenge karotta
vaj



Elkészítés: Nyúl:
A pácléhez az összetevőket, felforraljuk majd még melegen (90 Celsius fok, a forró páclé átjárja és átpárolja a zsenge nyúlhúst) az előzőleg letisztított nyúl gerincre öntjük. Azonnal hűtőszekrénybe rakjuk és 24 óráig érni, hagyjuk

Sárgarépa püré:
A megpucolt sárgarépát, sóval és vaníliával ízesített alaplében puhára főzünk. Majd cutterben vajjal és egy kevés főzőlével simára turmixolunk.
Sárgarépa zselé:
A sárgarépából a levét gyümölcs turmix segítségével kinyerem, ehhez a léhez facsarom a narancsot. Majd hozzá adom a gyömbért és a narancs reszelt héját, felére beforralom, leszűröm, zselatint adok hozzá, majd formában dermesztem.

Glazírozott sárgarépa:
A zsenge karottát megpucolom, majd alaplében készre főzöm. Tálalás előtt, kevés vajjal serpenyőben glazírozom, ha szükséges sózom.

Jó étvágyat kíván hozzá:
Igényes szakács
http://igenyesszakacs.blog.hu/2010/04/13/marinalt_nyulgerinc_sargarepa_variacioval

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése