2011. április 14., csütörtök

Farfalle Bock mártásban bardírozott rozmaringos nyúllapockával – Robull receptje


A 2011-es tavaszi receptversenyünkre küldte Robull ezt a vörösboros nyúl fogást. A recept a Ruprecht László nevével fémjelzett versenyünkre érkezett.

Hozzávalók: fél kg nyúl lapocka, rozmaring, 10 szelet bacon szalonna, 1-1.5 l zöldségalaplé, 1 fej vöröshagyma, 500 g farfalle (masni tészta), 2 ek olíva olaj, pár szál petrezselyem, 1tk paradicsom püré
Bock mártáshoz: 500 ml Bock vörösbor, 150 g vaj, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek cukor, 1 tk dijoni mustár, 1 csepp tárkonyecet, só, bors, rozmaring

Elkészítés:
1.Alaplevet készítünk előző nap (zöldségekből).
2.A nyúllapockákat megtisztítjuk, majd a porcoknál elvágjuk.
3.A vöröshagymát finomra vágjuk, amit olíva olajon megpárolunk.
4.Amíg a vaj olvad, addig a bacon szalonnákra ráhelyezünk egy-egy db nyulat, amit kakukkfűvel ízesítünk, majd betekerjük. Ezután a vajas hagymára ráhelyezzük és mind két oldalát megkapatjuk. Amikor megvan, felöntjük az alaplével, és kb. 1-1.5 óra alatt fedővel lefedve megpároljuk.
5.A tésztát a nyúl elkészülte előtt forrásban lévő enyhén sós vízben a csomagoláson leírt idő alatt megfőzzük (ekkor lesz úgymond al dante). Leöblítjük, majd a Bock mártás felével összeforgatjuk egy serpenyőben. Így a tészta ress marad, de a mártást mégis felszívja.
6.Bock mártás: A vaj 1/3-ad mennyiségén megpároljuk a karikára vágott hagymát, ebbe beledobunk kevés kakukkfüvet egyben és a zúzott fokhagymát. Ezután felöntjük a borral, majd ha felmelegedett hozzárakjuk a cukrot, amit felolvasztunk benne. Ezt a mennyiséget visszafőzzük nagy lángon a felére. Félrehúzzuk. Hozzárakjuk apránként a vajdarabokat, majd a mustárt, és az ecetet. Sózzuk-borsozzuk.
7.Tálalás előtt a kész farfalle tésztát a Bock mártással átforgatjuk, közben az elkészült nyúl pihent . A tányéron elhelyezzük a köretet, majd mellé a nyúldarabokat. 1 perc alatt egy kis paradicsom püré és diónyi vaj, só-bors segítségével a nyúl pecsenyelevét felforraljuk, és átszűrjük, amiből 2-3 evőkanállal teszünk a nyúlhúsra.


Eredeti recept itt olvasható


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése