2012. január 27., péntek

Pálinkás nyúlsajt korianderes tökpürével és tőkegomba salátával

A Tetrabbit és a Dining Guide közös versenyének nyertese, Meskó Norbert ezzel a különlegességgel kápráztatta el a közönséget a 2012. január 19-én megrendezett Dining Guide Év Étterme Gálán.

A verseny több fordulójában is csodás fogásokat készítő chef ezúttal sem okozott csalódást. A több mint 300 meghívott egyaránt érdeklődéssel kóstolta a Tetrabbit nyúlhúsból készült ízletes falatkákat.

Aki szeretné otthon is kipróbálni ezt az elsőre szokatlan, de mégis egyszerű ételt, annak ajánljuk figyelmébe az alábbi receptet.

Hozzávalók 4 személyre:
Nyúlsajt:
20dkg nyúl hús
5dkg nyúl szív
5dkg nyúl vese
5dkg nyúl tüdő
só, bors, piros paprika

Tökpüré:
20dkg sütőtök
2dkg cukor
1csomó koriander
1db édeskömény
1dl házi pálinka
10dkg vaj

A tőkegomba saláta:
20dkg tőkegomba
2dkg capri bogyó
2dkg gyöngy hagyma
2dl olíva olaj
1csokor petrezselyem
só, bors, citromlé

Elkészítés:
Nyúl sajt:
A nyúlhúst ledaráljuk, sóval, borssal ízesítjük és elkeverjük.
A belsőségeket vízben sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával és fokhagymával leabáljuk. Ha kész lehűtjük, és apró kockára vágjuk. Vöröshagymát finomra vágjuk, és ledinszteljük, majd rátesszük a belsőséget és átpirítjuk sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
Összekeverjük a darált nyúl hússal. Ha kell, akkor még ízesítjük. Formába helyezzük, jó szorosan áttekerjük Folpackkal és levákuumozzuk, 60°C-os hőmérsékleten 1 órára Sous vide gépbe helyezzük, majd jegeljük.

Tök püré:
A sütőtököt feldaraboljuk, sütőben pirosra sütjük, majd ledaráljuk. Az édesköményt apró kockára vágjuk és vajon lehúzatjuk majd a darált tökhöz keverjük, a koriandert is daraboljuk, és a pálinkával együtt hozzáadjuk a püréhez. Sóval, borssal ízesítjük.

Tőkegomba saláta:
A tőkegombát vöröshagymán lepirítjuk, majd egy tálba rakjuk a gyöngyhagymával, a kapribogyóval és olíva olajjal elkeverjük. Sóval, borssal, citromlével és friss bazsalikommal ízesítjük.

Az elkészül ételeket 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

2 megjegyzés:

  1. Huuúh, ez kipróbálásra vár! Főleg a nyúlhús körítései...

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsuzsa! Mindenképp oszd meg velünk az eredményt :) Nagyon várjuk!

    VálaszTörlés