2011. november 17., csütörtök

Hamarosan étlapra kerülnek a győztes receptek!

Örömmel jelentjük, hogy nagy sikert aratott tavaszi boros receptversenyünk nyertes receptjei hamarosan a nagyközönség számára is megkóstolhatók lesznek három kiváló étterem kínálatában.

2011. április 4. és május 31. között megrendezett boros receptversenyünkre több, mint egy tucat recept érkezett, melyek mindegyike a nyúlhús és a bor köré épült.
A verseny megvalósulását segítette a St. Andrea pincészet, a Szepsy pincészet, valamint a Bock pincészet, a fődíjakat pedig a Chianti, a Walter és az Anyukám mondta éttermek ajánlották fel. A legnagyobb feladat pedig a receptverseny mentorára, a fent említett éttermek kreatív séfjére, Ruprecht Lászlóra hárult, aki a kezdetek óta figyelemmel kísérte a fejleményeket és kitartóan segítette munkánkat.

A versenyzők feladata az volt, hogy párosítsák a nyúlhúst és a magyar borokat. A receptekhez a 3 támogató pincészet borai közül kellett választaniuk 1-1 palackot, mely megfelelően kiegészíti a nyúlhúst és kiemeli annak előnyös tulajdonságait és zamatát, anélkül, hogy elnyomná azt.

A verseny lezárultát követően Ruprecht László választotta ki a beérkezett receptek közül azt a hármat, melyek a legjobbnak bizonyultak az igen szoros mezőnyben. Szerencsére nem volt könnyű dolga, hiszen színvonalas munkákat küldtek be a versenyzők, melyek közül számos olyan volt, mely bármely konyhában megállná a helyét.

Végül az abszolút győztes Alíz fogása lett: Borban marinált nyúlcomb aszalt sárgabarackkal, pirított fenyőmaggal és vajas gombóccal. Valamint győzelemre méltónak találta Nagy Róbert (Furmintos nyúlcomb sütőtökkel, körtével és zsályával) és Gabojsza (Nyúlszivar) receptjeit is.

A 3 győztes nyereménye az volt, hogy az általuk készített receptek felkerülhetnek 1-1 hétre a 3 étterem (Chianti, Walter, Anyukám mondta) kínálatába. Emellett pedig 2011. június 22-én útjára indultak azok a csodás Pataki Kerámia tálak, melyek emlékeztetik majd a verseny győzteseit a versenyre. Remélhetőeg a jövőben is rengeteg örömet fognak szerezni a sütés-főzés szerelmeseinek:)

A versenyen nyertes fogások őszies jellegéből adódóan mostanra vált aktuálissá, hogy felkerüljenek az említett éttermek étlapjaira, hiszen hazánk vendéglátó helyein is egyre meghatározóbb az a szemlélet, hogy mindig az évszaknak megfelelő, lehetőség szerint a régióból származó alapanyagokból elkészíthető étkek kerüljenek a vendégek asztalára.

Ruprecht László számos teendője és elfoglaltsága mellett sem feledkezett el a nyertesekről és talált időt arra, hogy segítse az ételek megvalósítását és megjelenését a nagyközönség előtt. Reméljük, a hosszas várakozással csak még nagyobb lesz a nyertesek öröme és sikert fognak aratni az tavasszal készült szenzációs receptek a vendégek körében is.

November végén máris megtalálható lesz az egyik recept a Walter vendéglő kínálatában! Kövessétek nyomon Ti is az eseményeket, mind a Tetrabbit Nyúlhús, mind a Walter vendéglő hivatalos Facebook oldalán! Sőt! Hamarosan már a Chiantiban is megkóstolhatják a nyúlhús rajongói az ízes fogásokat.

Ti továbbra sem maradhattok le semmiről, hiszen a következő hetek során ellátogatunk az éttermekbe és képekkel illusztrált élménybeszámolók formájában értesítjük követőinket a nyulas fogások fogadtatásáról.

Igyekszünk mielőbb megtudni és közzétenni azt is, hogy melyik napokon, mely éttermekben, melyik fogásokat kóstolhatjátok meg, így akár a nyertes receptek beküldői is élvezhetik munkájuk szaftos gyümölcsét.


Ezúton is köszönjük türelmeteket, Ruprecht László kitartó segítségét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése