2011. szeptember 2., péntek

Aszalt paradicsomos, kecskesajtos nyúlgombóc


Telnek a napok, vészesen közeledik az a bizonyos augusztus végi reggel, mikor Nagylány elutazik, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait a messzi Dániába. Egyre inkább az Ő kívánsága szerint készülnek a reggelik, ebédek, vacsorák… Gyerekkoromban gyakran ébredtem frissen sült fasírt illatára, azt az érzést idéztem fel, mikor aszalt paradicsomos, kecskesajtos gombócokat sütöttem reggelire, nyúlhúsból.

Hozzávalók 4 főre:
1 kg kicsontozott nyúlhús
12 dkg érlelt kecskesajt, reszelve
1 marék szárított paradicsom
1 ek morzsolt oregano
1 tojás
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A szárított (aszalt) paradicsomot késes robotgépbe morzsává darálom. A darált nyúlhúst keverőtálba teszem, és jól összedolgozom a többi hozzávalóval. 1-2 órát (vagy akár egy éjszakát) hűtőben pihentetem a masszát, hogy összeérjenek az ízek, majd nedves kézzel gombócokat formázok belőle és forró, bő olajban pirosra sütöm.

Az eredeti recept itt található.
Reggelire ettük, friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése