2009. október 12., hétfő

Együnk nyulat! - De miért?

Manapság a nyúl háttérbe szorult, a mai háziasszonyok nem ismerik, nem főzik, nem fogyasztják. Pedig a nyúlhús könnyű, zsírszegény, könnyen emészthető, fehér hús. Sokkal egészségesebb, mint a disznó, vagy a marha. Ráadásul nincs is olyan karakteres íze, mint például a marhának, ezért rendkívül sokféle fűszerezést kipróbálhatunk hozzá. Nemcsak a hagyományos nyúlpaprikás készíthető belőle, hanem pástétomok, levesek, sült, főtt különlegességek is. Húsa omlós és szaftos.Változatosan, megfelelő zöld- és szárított fűszerekkel, zöldségekkel elkészítve ízletes ételek alapja.

Az OÉTI, hazai tenyésztésből származó, kereskedelmi forgalomban kapható házinyúlhúsok vizsgálatainak eredményei alapján ajánlott a nyúlhúst beilleszteni az egészséges táplálkozás elemei közé.

A modern háziasszonyok egyre szívesebben vásárolnak "konyhakész" húsrészeket. Felgyorsult életvitelünk indokolja, az Tetrabbit Kft. pedig lehetővé teszi a darabolt és csomagolt nyúlhús megvásárlását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése