2011. július 4., hétfő

Nyúlhúsos erőleves


Projekt van. A nyúlhússal ismerkedek folyamatosan. És egyre szorosabb barátságot kötök vele. Egyik kedvencem a nyúlhúsleves, aminél lágyabb ízű, zsírszegényebb verziót el sem lehetne képzelni.

Hozzávalók 4 főre:
500 g nyúleleje (Tetrabbit nyúlhús, én az Intersparban vettem),
1 fej vöröshagyma,
1 szelet kelkáposzta,
4 szép szál sárgarépa,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek tartósítószer mentes natúr ételízesítő,
só,
2 babérlevél,
1500 ml víz,
200 g zsenge mirelit borsó,
3-4 friss bazsalikom levél

Elkészítés:
A húsokat mossuk meg, tegyük egy fazékba.
Erre tegyük a megmosott, meghámozott zöldségeket, majd öntsük fel 1500 ml vízzel.
A bazsalikom kivételével fűszerezzük, és forrástól számított 40 perc alatt főzzük meg.
Ekkor szűrjük le a levét, amit a zsenge borsóval főzzünk további 5 percig.
Ha készen van, adjuk hozzá a bazsalikom leveleket, és a kockára vágott répákat.
Az egész combbal tálaljuk.

A receptet Rita Konyhája készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése