2011. július 5., kedd

Zöldséges, paprikás nyúl - remek diétás étel


A nyúl gulyás hús felhasználható pörköltek, zöldségek raguk készítéséhez is. Omlós puha húsú, ízletes, és nem zsíros. Remek diétás étel.

Hozzávalók 3-4 főre:
1 fej vöröshagyma,
50 dkg (Tetrabbit) nyúl gulyás hús,
1 kisebb cukkini,
4-5 fej nagyobb gomba,
1 doboz hámozott paradicsom,
100 ml száraz fehérbor,
víz, só,
tört színes bors,
1 tk fűszerpaprika,
friss rozmaring,
olíva olaj

Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel, majd olajon dinszteljük meg.
Szedjük rá a megmosott nyúlhúst és fedő alatt fehéredésig pároljuk.
Utána öntsük fel a zúzott hámozott paradicsom konzervvel és a borral (friss paradicsomból 2-3 nagyobb puha szemet is beletehetünk).
Fűszerezzük, szórjuk meg a paprikával, és friss rozmaringgal illatosítsuk.
Fedő alatt 5 percig főzzük, majd adjuk hozzá a darabolt cukkinit és a gombát is.
Fedjük ismét le, és 10-15 perc alatt főzzük készre.
Ha nagyon elfőné a levét egy kis vizet adhatunk hozzá.
Tésztával ajánlott.

A receptet Rita Konyhája készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése