2011. július 4., hétfő

Konyakos-szedres nyúlpástétom

Nem kell mindig a flinc-flanc, az újragondolt, jó néha visszanyúúúlni a régihez és jó az úgy ahogy van!

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg nyúlhús
jóféle konyak
20 dkg friss szeder
0.5 l tejszín
15 dkg vaj

őrölt fehér bors
20 dkg vörös hagyma
1 fej fokhagyma
zsiradék
zselatin
friss rozmaring

Elkészítés:
A nyúlhúst megtisztítjuk, lehártyázzuk, sóval, borssal bedörzsöljük, tepsibe helyezzük, zsiradékot öntünk rá valamint fokhagymát, vöröshagymát és friss rozmaringot teszünk mellé.150 fokon 1 órán át sütjük. Ha kész, ledaráljuk majd vajjal, tejszínnel és konyakkal pépesre dolgozzuk.
Szeder krém: A szedret kevés vízben felforraljuk, cukrot, zselatint és pici vörösbort teszünk bele, majd bot turmixal eldolgozzuk.

Tálalás:
Formába rétegezzük, majd hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.

A különlegesség a Dining Guide receptversenyére érkezett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése