2011. július 5., kedd

Citromos nyúlkolbász - Dining Guide verseny


Az alábbi recept is a Dining Guide és a Tetrabbit közös, havi tematikus receptversenyére érkezett, ahol a júliusi téma a hideg nyulas fogások.
A balatonszemesi Kistücsök étterem küldte a következő különleges receptet.

Hozzávalók (1 főre):
nyúl apró hús: 100 g
füstölt toka szalonna: 20 g
pörkölt dió: 10 g
citrom héj finomra vágva
só, bors
római kömény
nagyon kevés csillagánizs
fahéj
szegfűszeg
kardamom mozsárban összetörve
pici fokhagyma

Elkészítés:
A hús 2/3 részét átdarálom, a maradékot apró kockára vágva teszem hozzá, a füstölt szalonnát szintén apró kockákra vágom és abálva keverem a húshoz. Ízesítem a fűszerekkel és a citrom hámozott héjával, majd juh bélbe töltöm. Forró 200 fokos sütőben vagy grill lapon készre sütöm.
Medvehagyma mustár:
Medvehagyma forrázva sóval és natúr étolajjal tartósítva: ezt turmix gépbe rakom. Adok hozzá zöldség alaplevet, mustármag port, dijoni mustárt, cukrot, kevés xantant, és lap zselatint. Alaposan összeturmixolom, majd habszifonból tálalom a sült kolbászhoz.

Az eredeti recept a Dining Guide oldalán tekinthető meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése