2011. június 23., csütörtök

Nyuszinyárs


A nyúlgerinc filézve nem olcsó. Mit nem olcsó, drága. De ha kezünkbe akad, érdemes megkóstolni. Valahogy még az illata is jó és finom, jó omlós is, ezzel a kecskesajt-bacon kombóval meg egyenesen pompás. Nagyon jót tesz neki a puha kecskesajt. Barbecue-szósszal illetve alma/körtechutney-val ettük.

Hozzávalók:
500 g nyúlgerincfilé
15-20 dkg bacon
10-15 dkg kecskesajt

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Előkészítünk egy pecsenyesütő tepsit.
2. Felkockázzuk a húst, a bacont és a kecskesajtot is, és felváltva nyársra húzzuk a kockákat.
3. A tepsibe rakjuk, lefedjük az egészet alufóliával, kevés vizet öntünk a tepsibe és betoljuk a sütőbe 20-30 percre. Ha jól átpárolódott, akkor levesszük az alufóliát és sütjük még 15-20 percig. Néha megforgatjuk, hogy minden oldalon megpiruljon.

Az eredeti recept itt található

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése