2011. július 11., hétfő

Cukkinins paradicsomos nyúlpecsenye


Mármint azért pecsenye, mert ilyen néven árulják. Pecsenye nyúlhús - színhús néven. Ránézésre olyan, mintha csirkemell lenne, csak nyúl. Szóval olyan az alakja, mint a csirkemellnek, aztán otthon ér a meglepi, kiveszed a csomagolásból és egy komplett megnyúzott nyúlbőrt kapsz az arcodba.. Ezen viszonylag hamar érdemes túltenni magunkat, a sokkot leszámítva nem lesz semmi bajunk tőle, nyugodtan haladjunk tovább.

Hozzávalók:
500 g pecsenye nyúlhús - színhús
2 db lilahagyma
4-6 gerezd fokhagyma
400 g-os paradicsom
1 cukkini
olaj
só, bors

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszedegetjük a hártyát róla és felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd olajon egy nagy serpenyőben fehéredésig sütjük, többször átforgatva közben.
2. Előkészítjük a zöldségeket: a lilahagymákat kis darabokra vágjuk, a fokhagymát aprítjuk, a cukkinit kockákra vágjuk. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, rádobjuk a kétféle hagymát és 5-10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, szétnyomkodjuk a fakanál hátával, rádobjuk a cukkinikockákat, sózzuk, borsozzuk és közepesnél kicsit nagyobb lángon, lefedve minimum 10 percig főzzük, néha megkeverve.
Ha a cukkini is megpuhult, késznek nyilvánítjuk. Hozzákeverjük a megsült húst és még együtt is rotyogtatjuk 5-6 percig.

A receptet Csak a Puffin készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése