2011. július 4., hétfő
Kapros nyúlragu leves
Ha van kertünk, kimegyünk és szedünk, amit találunk: újhagymát, félig érett cukorborsót, kaprot.
A levesbe került:
kb. 50 dkg nyúlhús (raguhoz való pl. mellső lábak, gerinc, bordák, csonttal együtt, kis darabokban)
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé
cukorborsó
zöld, héjas cukorborsó
1 újkrumpli
2 szál újhagyma
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tojás sárgája
só
citrombors
egy csokor kapor
Elkészítés:
A vajon megfuttatjuk a sózott, citromborssal szórt húst, jó, ha kap egy kis színt. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és azzal együtt is pirítjuk egy kicsit. Ezután felöntjük vízzel, úgy, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük, majd a leveshez adjuk, éppen újraforrásig főzzük. Ekkor beleszórjuk a csokor apróra vágott kaprot.
A recept a Dining Guide oldalán található.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése