2011. július 20., szerda

Kacsazsírban sült nyúlmáj



Sült máj egyszerűen. Kacsazsírban sütve, csak sózva és borsozva. Egyszerű, ízletes étel. Szeretjük a nyulat. Fontosnak tartom, hogy vannak a színhúson kívül is fontos alkatrészei. Aki kóstolt vagy készített már krémesre sütött, ízletes májat, az tudja, miről beszélek.

Tipp:
Bepácolhatjuk fokhagymás tejbe, egy nappal előbb, majd alaposan lecsepegtetve süssük meg. Vigyázzunk, a zsiradék ne legyen nagyon forró, mert ha túlsütjük, nagyon ki tud száradni!

Hozzávalók:
- 1 kg nyúl máj
- 6-8 ek kacsazsír (libazsír)
- só, bors

Elkészítés:
A májat mossuk és tisztítsuk meg, amit nem tartunk érdemesnek, azt nyugodtan vágjuk le róla. Szárítsuk le az összes vizet róla, mert nagyon tud fröcsögni a víz a zsírban.
Melegítsük meg a zsírt, borsozzuk meg és szép lassan süssük meg a májakat. Sózni csak a sütés végén szabad.
Fogyasszuk friss fehér kenyérrel, vagy egy jó kis zöld salátával.

A receptet Max konyhája készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése