2011. május 18., szerda

Paradicsomos-gombás nyúlcomb - Csak a Puffin receptje

Életemben eddig kb. 2x ettem nyulat, egyszer nem is tudtam, hogy azt eszem, csak utóbb derült ki, másodszor viszont tudtam, jól is esett. És bár furán hangzik, hogy nyuszinak szólítom a nyulat, amit jóízűen megeszünk, per pillanat nem tudom, hogy is nevezzem, hogy politikailag korrekt legyek. Nyúl elvtárs? Az jobban passzol egy evésre szánt nyúl esetében?

Na lényeg a lényeg, érdemes megkóstolni, mert jól fog esni. Tényleg. Pedig mi aztán nem vagyunk nagy húszabálók, de ez nagyon jól csúszott. Ha nem fog ízleni valami, azt is megmondom, nyugi:)

Hozzávalók, 4 személyre:
3-4 nyúlcomb
2 fej fokhagyma
fél kg gomba
só,
bors,
1 ek majoranna
1 ek kakukkfű
1 kk cukor
400 g-os hámozott paradicsomkonzerv
olívaolaj
1 dl fehérbor (elhagyható)

Elkészítése:
1.) A húst megmossuk, sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat gerezdekre szedjük és megpucoljuk. A gombát
megtisztítjuk és felszeleteljük. (Ha konzerv gombát használunk, mint én most, akkor lecsepegtetjük.) A hámozott paradicsomkonzervhez hozzáadjuk a majoránnát, kakukkfüvet és cukrot és leturmixoljuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
2.) Olívaolajat hevítünk egy kicsi serpenyőben, beletesszük a fokhagymagerezdeket és közepes lángon kb. 10 percig sütjük, időnként átkevergetve, meg ne égjen!. Ha kész, lehúzzuk a tűzről.
3.) Nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a combokat és kb. 10 perc alatt megpirítjuk mindkét oldalukat. Ha kész, a serpenyő tartalmát (húst és zsiradékot) átöntjük egy jénaiba, lefedjük és betesszük a sütőbe, ahol 20-25 percig sütjük. (Közben 1-2x megforgatjuk a combokat).
4.) Míg a sütőben sül a hús, a kiürült nagy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, rádobjuk a gombaszeleteket és 5-10 percig sütjük közepes lángon, aztán ráöntjük a fűszerekkel turmixolt paradicsomot és együtt rotyogtatjuk közepesnél kicsit nagyobb lángon, hogy jól besűrűsödjön. A végén hozzákeverjük a fokhagymagerezdeket, és ha a hús is megsült, azt is, hogy jól bevonja kívülről a paradicsomos massza.

Steakburgonyával a legjobb, de simán, kenyérrel is jó. Nagyon finom kis fogás, jó szolgálatot tett ez a nyúl:)

Az eredeti recept itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése