2011. május 10., kedd

Kandírozott gyümölcsös-mustármagos nyúlsült citromos paszternákágyon - Boros versenyünk pályázottja


Tényleg nehéz leírni a címben azt a finomságot, amikkel tele van egy ilyen tartalmas és különleges étel.
A mustár ismét egy újfajta, eddig számomra nem ismert kandírozott gyümölcsös, ami szerintem remek a nyúlcombon/lapockán. A paszternák az egyik nagy kedvenc répám, ezért egyértelmű volt, hogy azzal sütöm együtt. De amiért ez a gyümölcsös magos mustár került a húsra: az aszalt szilva miatt!
Ugyanis ez is sült a nyuszi mellett, nem is akárhogy:
Pár szem aszalt szilva, fokhagymával töltve és Serrano sonkába takarva. (Igazi csemege!)
A nyúlból fejenként csak egy-egy darabot szántam, mert ez akár egy meleg előétel is lehet így.

Hozzávalók: személyenként egy nyúlcomb, só, bors, kandírozott gyümölcsös-magos mustár
Fejenként egy-egy nagyobb paszternák (feldarabolva), só, rózsabors, citrom leve, 1-2 szelet, kakukkfű, száraz fehér bor (Bock Villányi Chardonnay), olaj

Elkészítés: Az egészet egy kis tálban megsütjük, majd tésztával betakarjuk és tovább sütjük.
Tészta: 5 dkg vaj, 10 dkg, liszt, só, 1 tojás sárgája, ha kell, pár kanál víz, de természetesen lehet előre elkészített leveles tésztával is betakarni.

Lehet, hogy bonyolult a sok hozzávaló láttán, de igazából nagyon egyszerűen beledobálhatjuk az alapanyagokat.

A receptet Guba Erika készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése