Hozzávalók 4 személyre:
- egy konyhakész nyúlcomb
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél narancs reszelt héja és leve
- só és frissen őrölt bors
- 1 karalábé
- csipet őrölt gyömbér
- zöldség alaplé
- só és frissen őrölt bors
- 1 ek kemény (érlelt) juhsajt, reszelve (pld. pecorino)
Elkészítése:
A nyúlcombot megmosom (különösen figyelve az esetlegesen rajtamaradt szőrökre), konyhai papírtörlővel megszárítom.
Elkészítem a pácot: jó minőségű olívaolajba belereszelem a narancs héját, belefacsarom a levét, tekerek bele borsot, megsózom, belekeverem a szeletelt fokhagymát és jól összekeverem.
A nyúlcombokat sütőtálba helyezem, majd a sűrű, illatos páccal wellness masszázsban részesítem, rájuk öntöm a maradék pácot, befedem alufóliával és betolom a 180 fokos sütőbe, ahol puhulásig sütöm.
Ha már puha a nyúlhús, leveszem a fóliát és a szafttal gyakran locsolgatva szép pirosra sütöm. A kész combokat melegen tartom, a maradék szaftot forralással besűrítem.
A körethez meghámozom és feldarabolom a karalábét, majd alaplében puhára főzöm. Kevés főzőlével pürésítem, belekeverem a reszelt juhsajtot, majd őrölt gyömbérrel, frissen őrölt borssal, sóval (ha szükséges) ízesítem.
Az eredeti recept itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése